Kulmanpojat tien päällä 2020

Hämeenlinna

Vuoden eka, yhden päivän minitouri sijoittui huhtikuun kevätauringoille. Autoon hyppäs allekirjoittaneen (Sampo) lisäks Hene, Kuisma, Joona ja Toni (Kaaribörsta). Mukaan varattiin viis litraa Henen ja sahtimestarin tekemää sahtia. Perille saavuttuamme menimme ekaks lokaalille diy-parkille ottamaan lämpöjä ja nauttimaan tuota makunystyröitä hivelevää suomalaista perinnejuomaa. Jo päivän alussa kävi selväks ettei Hene tulis ajamaan takas Jyväskylään vaan ajonakki napsahtais Kuismalle. Montaa mainitsemisen arvosta spottia ei tästä pitäjästä löydetty. Mieleen jäi Raatihuoneen viereisellä porrasplazalla käyty Kuisman ja lokaalin taloyhtiön puheenjohtajan välinen väittely, ei siitä sen enempää, sekä Kuisman porraslinja kräkänneellä dekillä jonka jälkeen kebabmiehetkin tuli ulos raflastaan fiilistelemään meininkiä. Vahva suositus tälle spotille jos tykkäät portaitten hyppimisestä. Pojat sai haipattua mut yrittämään tuttua ajeluspottia mitä oltiin joskus vuosia takaperin spekuloitu. Eihän tässä spotissa mitään järkee ollu mut vanhojen kulta-aikojen kunniaks päätin haastaa tätä. Muutamien pannujen jälkeen ajo ja hillbomb päälle kahella trukkikumilla. Tän jälkeen Toni tippu katolta alas jollain omalla spessuliikkeellä. Illan päätteeks käytiin vielä kauppakeskus Goodmanin portailla mistä tuli aiemmin häädöt ja Joona hyppäs portaat linjassa. Juhlat jatku Jyväskylässä.

Hene ja Joona nautiskelee sahtia

Jalasjärvi - Seinäjoki

Toukokuun loppupuolella Jalasjärven vahvistus Riskumäki pyys meitä skedee sen ite rakentamaa miniä, kaveri kun on kätevä käsistään. Pohjanmaalle lähti mukaan mun lisäks Hene, Joona ja Veikko. Matkalla pakollinen pysähys Vesan kyläkaupassa. Nokia- ja miljoonan markan kokoelma nähty taas kerran, Lordin maskia ei löyetty vieläkään. Perille päästyä avattiin asennuskaljat ja alettiin kasailemaan paviljonkia pellon reunaan. Muutamat matskut miniin, hyvää rillisafkaa ja Hennessyä. Riskumäki löi ostoskärryt minin hyllylle ja Veikko otti tähän axlen. Tää oli älytön juttu! Yöllä kävästiin vielä paikallisen mimmin "kotibileissä", oli muuten kuppasimmat bileet missä Kulmanpojat on nähty. Ihmetystä herätti myös lokaaleitten kova tahti ottaa olutta; salkku iltaan eikä ilmeetkään värähä. Aamulla Hene ja Joona heräs siihen kun paviljonki oli romahtanu teltan päälle tuulenpuuskassa, Veikon kans nukuttiin yllättävän hyvin farmarissa petarilla. Tästä matka jatku Seinäjoelle spottien toivossa mut varsin pian todettiin että älytön kanuuna, täysin kuollut ja spotiton kaupunki ja duuniinsa kyllästyneet kytät ei oo meiän juttu. Yks matsku piuhalle ja kohti kotikenttää. Pysähyttiin vielä matkan varrella sijainneen koskenrannassa rillailemassa ja Virroilla kirkon kaltevalla, missä koitin taas ajelua kahen trukkikumin taktiikalla. Wheelbite ja pää eellä asfalttiin. Takas Jyväskylään parantelee haavoja.

Juhlat alkakoon

Oulu - Kajaani - Iisalmi

Kesän eka reissu, mikä sijoittui mukavasti kesäkuun ekoille helteille. Kelit tosiaan suosi tourilaisia, lämpötilat tais olla pitkälti lähemmäs kolmessakympissä joka päivä. Messiin lähti minä, Hene, Joona ja Veikko. Veikolla tää jäi myös kesän ekaks ja vikaks touriks kun kaveri onnistui myöhemmin paskomaan jalkansa kotikentällä. Täytynee tähän väliin toivottaa Veikolle pikaiset paranemiset ja toivotaan et pääset pian takas laudanpäälle!

Eka yö vietettiin legendaarisella Nallikarin uimarannalla. Tää mesta oli maisemien puolesta täydellinen mutta yöpyminen sitäkin haasteellisempaa, kun paikalliset amikset soitti europoppii läpi yön viereisellä parkkiksella ja muistaakseni Hene ja Joona tais herätä siihen kun viereisen rantabaarin omistajalta tuli käsky poistua alueelta. Muutaman tunnin yöunien ja talviturkin heiton jälkeen lähdettiin kiertelemään Oulun spotteja. Mieleen jäi ainakin Ainolan puistoplaza helvetin hyvillä kurbeilla missä Veikko ottikin matskun jos toisenkin ja lokaalin (en muista nimee) nollie hardflip femmoista, aamuyöstä kiitettävässä jurrissa. Seuraavana yönä sattui aika koominen tilanne kun pari paikallista juhlijaa päätti hypätä suoraan Henen ja Joonan teltan päälle, 20 euron budjettiteltta lentikin myöhemmin roskikseen. Aamulla lähettiin ajelemaan kohti Kajaania. Oulusta jäi kaikinpuolin hyvä fiilis, nätti kaupunki, tänne vois lähtä uuestaa!

Pojat spekuttaa

Kajaanissa päästiin ajelemaan semi uutta betoniparkkia, kerkesin skedee ehkä noin vartin ja munalingotin ledgeen minkä seurauksena päässä reikä ja lievä aivotärähdys. Hene heitti mut päivystykseen missä sain venailla muutaman tunnin ennenku hoitaja sai liimattua haavan umpeen. Siitä vittuuntuneena ja 20 euroa köyhempänä kaljakaupan kautta paikalliselle "Macballe" missä Veikko olikin jo ottamassa spottia haltuun. Täytyy sanoa että Kajaani ei mikään spottiparatiisi ollut, vanhan linnan rauniot oli sen sijaan näkemisen arvoinen mesta missä tulikin vietettyä loppuilta. Aamuyöstä käytiin vielä katsastamassa legendaarinen Luotikuja missä tehtiinkin tuttavuutta parin paikallisen jannun kanssa. Olivat erityisen fiiliksissä siitä että oltiin eksytty niinkin kuppaseen kylään kun Kajaani, Veikko taisikin lähtä vielä poikien kämpille kuuntelemaan biittejä ja oli myöhemmin päätynyt beach volley-kentälle nukkumaan. Aamulla pojat olivat lähteneet kauppareissulle mikä kesti lopulta lähemmäs kolme tuntia. Olivat kuulema kävelleet "luontopolkua" pitkin takas. Ite en ollu kovin fiiliksissä tästä episodista kun makasin kuumassa autossa poikia venaillen uskomattomassa darudessa.

UKK ja Veikko

Iisalmi. Mitähän tuosta Olvin kotikaupungista kertois? Tää oli koko tourin paskin paikka. Löyettiin ehkä yks hyvä spotti, legendaarinen ditsi. Tourin matskukunkun maineen saanut Veikko otti tähänkin spottiin tempun. Kaveri hukkas myös omien sanojensa mukaan lempi t-paitansa tälle spotille. Paitaa etsittiin myöhemmin ympäri kyliä varsin kehnoin tuloksin. Tänne ei tarvii tulla uuestaa. Tästä lähettiinkin ajelemaan takas kohti kotikenttää, Sepänaukiota. Jonain yhteenvetona voisin sanoa että tämä touri oli menestys.

Olvin tehdas


Naantali - Turku

Tähän reissuun lähettiin vähän eri kokoonpanolla. Värikkyyttä tourille toi Tonin ja legendaksi muodostuneen Kuisman läsnäolo, messiin lähti myös allekirjoittanut ja Hene. Naantalissa joukkoon liittyi vielä Tapsa ja Espoon vahvistus Emil. Pojilla olikin alkuun vaikeuksia sopeutua Kulmanpoikien pitkälti rankkaan tourielämään, Hene joutuikin lopulta opettamaan etelän pojille miten tehdään tarpeet luontoon. Tällä tourilla ruokapuolikin oli jo ihan eri sfääreissä. Euron juustoveket ja karvakäsilätyt olivat historiaa, sillä saatiin Jyrkiltä muurikkapannu lainaan mikä mahdollisti ravintoarvoilta parempien safkojen duunaamisen notskilla.

Eka ilta vietettiin pitkälti Naantalin parkilla, missä ainakin Toni pääs hyvin oikeuksiinsa. Mieleen jäi ainakin fs boneless ss fiftari hässäkkä hänkkään. Ihan himmee juttu! Tästä pitäjästäkään ei montaa spottia löydetty. Päädyttiin lopulta skedee melko raffia peltiledgehärveliä ja saatiinkin hyvät sessarit aikaseks. Emil otti tähän "ilmaveivin" ja Kuisma kokopitkän boardin, klassisilta ukemeiltakaan ei vältytty. Jameson-pullo kiertoon ja kohti Muumimaata missä vietettiin eka yö. Tää oli priima spotti yöpyä ja safkat sitäkin parempia; lohta, perunoita ja Kuisman spessu soossia. Muutaman tunnin yöunien jälkeen aamu-uinnin kautta paikalliseen satamakuppilaan darrakahveille eli Hartwallin nelosjaffalle ja oluelle. Tästä oli hyvä jatkaa matkaa kohti Turkua.


Fiilistelyä


Nelosjaffa satamakuppilassa

Kuisma ja crooked Naantalissa



Turussa oli vaikeuksia löytää sopiva mesta yöpyä. Käytiin katsastamassa UJP josko siinä olis ollu potentiaalinen yöpaikka... Varsin pian kuitenkin havahduimme siihen ettei tämä ollut optio. Kuisma tiedusteli lokaalilta laitapuolen kulkijalta mahdollisista häiriötekijöistä, vastaukseksi saatiin lähinnä vain epämääräisiä  "Mä tapan kaikki!"-tyylisiä kommentteja. Onneks Hene kartotti lopulta mapsista täydellisen telttapaikan helvetin hienoilla maisemilla Maununtyttärenpuiston kallioilta. Vahva suositus tälle spotille! Tää päivä ristittiin lepopäiväksi mikä meinas sitä, että lageri virtas nopeempaa mitä Aurajoki konsanaa! Ilta vietettiin leppoisissa merkeissä viereisellä telakkarannan spotilla mistä tallentui muistikortille parit matskut. Myöhemmin meiän masterchef Kuisma duunas muurikalla ainakin allekirjoittaneen mielestä kesän parhaimman tourisafkan, nuudeliwokin. Kokilla tulikin hetken päästä kiire lokaalin mimmin luokse yöks ja samalla posliinipöntölle ja suihkuun.
    Seuraavana aamuna lähettiin kiertelemään kaljakaupan kautta Turun spotteja. Kuismalla ja Tonilla venähti hieman dekin ostoreissu kun jumittuivat Day Offin minille muutamaks tunniks, no pysyypähän Kaaribörstakin tyytyväisenä kun pääsee välillä kaarevia muotoja ajeleen. Myöhemmin skedettiin legendaarista ledgeä mihin Kuisma ottikin taas ukemit ja Emil fiftarin feikkiin. Turun flätit osoittautui melko haastavaksi, jopa kuvaajille. Tästä hyvä esimerkki yheltä sisäpiha spotilta missä Kuisma otti feikki ollien heitosta tolpan yli: Meikä oli just kaatunu vittumaisesti kuvatessa, no annoin kameran Henelle enkä ehtiny ees kaljaa korkata kun kaveri jo keräili itteensä Turkulaatalla. Tästä lähettiin kohti kauppahallia mistä oli tarkotus hoitaa illan safkat. Neuvoteltiin muikuista pikku alennukset ja etittiin lähin valtion alkoholimarketti leikatun konjakin toivossa minkä kautta päädyttiin illan vikalle spotille, Love parkille. Emil otti gäpistä flipin ja jengillä alko olemaan jo tässä vaiheessa iltaa ihan hyvä haippi päällä, Jaloviina näemmä maistu. Siirryttiin leirille missä oli tarkotus alkaa duunaa muikkuja mutta Hene ja Kuisma karkas salaa matkanvarrella sijaitsevaan anniskeluravintolaan nauttimaan Cuba Librejä, kun me muut ränkättiin Volvon peräkonttia epätoivoisesti telttapaikalla vain tajutaksemme ettei se aukea ilman avaimia. Parin tunnin venailun jälkeen pojat saapu mestoille, pikku kilarit ja muikut tulille.
    Tourin kolmas ja samalla rapein aamu. Herään siinä toivossa että saan autosta aamun kofeiiniannoksen, tuon jääkylmän Alankomaiden vientituotteen, Megaforcen. Avaan teltan vetoketjun enkä voi olla huomaamatta oviaukolle jätettyä dekkiä mihin on kirjoitettu tussilla: "Lähettiin uimaan." Auton avaimet taas tietysti Henellä. Voi Helvetti. Tää oli viimeinen niitti, mielessä pyöri kelat lähtä maitojunalla takas Jyväskylään mutta onneks sain piettyä itteni kasassa ja tunnin sisään pojat saapuivatkin takas leiriin. Tässä vaiheessa Tapsa ja Emil olivat saaneet ensikosketuksen Kulmanpoikien tourielämään ja päättivät jatkaa matkaa kohti stadia. Iltapäivällä käytiin vielä Kupittaan parkilla, missä Toni otti kaaret haltuun samalla kun meikä torkkui puun juurella. Parit matskut vielä läheiseltä kornerispotilta ja Lidlin tuoretiski hampparit testiin, ei jatkoon. Kaljatäydennykset ja matka jatku kohti saaristoa ja Nagua.

Touriselkä

Telttaspotin näkymät

Teltat nätisti rivissä

Kenellekkään ei liene epäselvää että saaristo oli miljöön puolesta tourin paras mesta, keskikesä, jengiä ku pipoo, merimaisema, täydellinen uimaranta, eli puitteet oli kunnossa. Mitään skeitattavaahan me ei löydetty joten valitettavasti jouduttiin tyytymään oluen juontiin. Tourin vikana aamuna juotiin aamukahvit satamakuppilassa ja safkattiin idyllisessä tavernassa paikallista lähiruokaa. Voisin sanoa et tää saaristo oli semmone mesta missä kannattaa ainakin kerran elämässä käyä. Vielä ois tehny mieli jatkaa touria parilla päivällä mutta jengillä velvollisuudet kutsu. Kuisma päätti jatkaa matkaa vielä  yksin stadiin ja muut lähettiin ajelemaan kohti Jyväskylää.

Aamukaljat saaristossa



Savonlinna - Joensuu - Kuopio

Lähettiin reissuun samalla kokoonpanolla mitä edelliselle tourille lukuunottamatta Tonia. Tapsalla ja Emilillä tuntu olevan aivan järjetön määrä omaisuutta mukana, Ikean kassit aiheuttivatkin yleistä pahennusta matkatavaroita lastatessa. Autossa olikin melko tiivis tunnelma tällä reissulla kun viis äiää ahtautui telttoineen ja lautoineen sedan Volvoon. Ennen tienpäälle lähtöä etittiin vielä Kuisman kotiavaimia Lounaispuistosta minne kaveri oli ne hukannut edellisen illan juhlahumussa. Avaimet löyty ja tästä päästiin vihdoin nostamaan kytkintä.

Kuisma ja kotiavaimet

Matkan varrella pysähyttiin Juvalla, hyvin nopeesti hyväksyttiin se fakta että tästä kuppalasta ei spotin spottia löydy. Aamupala paikallisessa pizzeriassa. Pettymys oli sanoinkuvailematon kun sain tuon viiden euron lätyn nenän eteeni. Pepperoneja vain nimeksi ja makukin varsin etova. En voi suositella tätä kenellekkään. Savonlinnaan rantauduttuamme Tapsaa yllytettiin heti ekalla spotilla yrittämään "death gäpiä" olliella. Vartin hyppimisen jälkeen pakarassa pään kokoinen mustelma. Runsas kylmägeelin käyttö herättikin myöhemmin muissa hämmennystä, tämmösiä huijauskoodeja ei olla meilläpäin nähty. Telttapaikka kartotettiin yllättävän vaivattomasti ihan Olavinlinnan kupeesta veden ääreltä. Sen kunniaks korkattiin Mannerheim vodkapullo mikä osoittautui aivan hirveeks tavaraks. Kuisma haki nelosjaffan pöhnän selättämiseen ja otti linjan kyttiksen kurbispotilta. Pian tän jälkeen alko satamaan vettä, kaljakauppaan ja sateen kuivumista oottelemaan katokseen mistä Emil otti matskun. Illalla skedettiin torilla kurbia ja hypittiin Saimaannorppien yli, matskua tuli tältä spotilta ihan hyvä määrä. Myöhemmin Kuisma yritti vielä ottaa matskua raffiin peltiledgeen, mielenkiinto spottia kohtaan kuitenkin hiipui hyvin nopeesti kun viereisen kerrostalon parvekkeelle fiilistelemään tullut nainen vinkkas et vastapäisen liikerakennuksen katolla on pari kaljaa. Kuisma rosvontikkailla katolle ja Santut parempiin suihin, myöhemmin virkavalta poistatti meiät alueelta. Kuisman faijalta lainaan saadun markka-ajan eräteltan pystyttäminen tukevassa humalatilassa tuotti myöhemmin yöstä vaikeuksia. Allekirjoittanut päättikin yöpyä Henen itsestään kasautuvassa pop-up teltassa ja Kuisma päätyi lopulta nukkumaan taivasalla puoliks kasattu teltta alustanaan. Aamulla lähettiin hakemaan torilta aamupalaa. Hene otti kolme eri lörtsyä, muikut ja aamukaljan. Matka jatkuu.


Death gäpi

Aamupala torilla

Kuisma ja puoliks kasattu teltta

Emil ja fiftari

Kuvaa tulee

Pysähyttiin katsastamaan Punkaharjun maisemat. Tääkin on semmonen mesta missä kannattaa käyä ees kerran elämässä. Täältä löyty myös touripyörä Sartano, millä ajelinki jonkun matkaa pitkin harjua kansallismaisemia fiilistellen. Löyettiin myös kirkon pihasta yks aika uniikki spotti mihin Emil otti matskun. Ostettiin huoltoasemalta klapeja ja jatkettiin matkaa kohti Pohjois-Karjalaa.
    Seuraava pysähys Puhoksen legendaarisella metalliminillä. Tää oli paljon vaikeempi spotti miltä näyttää kuvissa. Mieleen jäi kuitenkin Emilin frontti smitti ja rannassa juodut Jameson paukut hienoilla maisemilla. Viereisen voimalaitoksen työntekijäkin tuli jossain vaiheessa fiilistelemään meininkiä. Tän jälkeen pysähyttiin vielä skedee Kiteen parkkia mikä olikin erittäin miellyttävä kokemus. Parkilta lähettiin kiireellä ajelemaan kohti Joensuuta että kerettäs hakee Prismasta illan safkat ja tietysti olutta.
    Joensuussa pitkän telttapaikan etsinnän jälkeen tajuttiin että tämähän on ihan paska telttakaupunki. Loppujenlopuks Tapsa kartotti mapsista ehkä tän kesän parhaimman telttaspotin laavulla, Utransaarelta, Pielisjoen rannalta. Ainut miinus tässä mestassa oli virtaavan joen pirun kylmä vesi. Teltat pystyyn ja muurikka tulille. Aperitiiviks Jamesonia, illalliseks lohta, perunoita ja soossia.

Puhoksen mini

Valintojen maailma

Illan sapuskat


Emil hyppimäs Punkaharjun spotilla

Volvo ja touripyörä



Aamulla teltat kasaan ja kohti Joensuun keskustaa ettimään seuraavan yön telttapaikkaa. Matkalla pysähyttiin Utran nännispotilla mistä tuli pari matskuu. Telttapaikan löytämisessä oli taas ongelmia, parin tunnin kartottamisen jälkeen päätettiin leiriytyä Linnunlahden uimarannalle. Sit päästiin kiertelemään spotteja. Syöpäditsiltä otettiin varmaan viis matskuu, siitä katsastamaan paljon haipattu ratapihan kierre mikä osoittautu valitettavasti liian vaativaks lyhyen ländin takia. Päivä oli jo pitkällä joten päätettiin että nyt on oikea hetki hakee neuvoa-antavaa valtion marketista. Stolichnaya plakkariin ja kohti seuraavaa spottia. Keskustasta löyty yllättävän erikoisen näköinen spotti. Sanottiin tätä "kamelinkyttyräks". Mielenkiinto heräs ja kelasin josko sen vois jotenki ajella läpi. Pääsin melko vaivattomasti ajelemaan ekan kyttyrän yli ja Kuisma haippas mua kokeilemaan samaa tuplana. Kameli osoittautui kuitenkin yllättävän haastavaks. Jos et usko, ni mee ite koittaa. Ankaran jyystön jälkeen ländäsin matskun täydellisesti mutta Canon teki tepposet, "videokuvaus pysähtyi automaattisesti". Tässä vaiheessa ois tehny mieli heittää kamera seinään. Tyydyin aiempaan, vähän sketsimpään ländiin, mikä ei loppujen lopuks harmittanut kun Kuisma kaato lisää vodkaa kuppiini. Torilta löyty vielä muutama spotti, mainittakoon näistä "Europress" mitä Tapsa uhos alkuun taildropilla, mutta nakki napsahti Emilille. Marketista prosenttialennetut budjettisafkat matkaan ja suunta kohti leiriä. Broileri, kalkkuna, sianliha kombinaatio ei osoittautunut kannattavaks tourisafkaks. Paska lenti kaikilla läpi yön, onneks puitteet oli kunnossa ja rannalta löyty huussi.

Lihakombo

Kieli keskellä suuta

Tapsa ja touriperse

Kamelinkyttyrä

Aurinkoinen aamu valkeni Linnunlahdella ja Kuisma näytti etelän pojille esimerkillisesti mallia miten huuhdotaan darra pois järvessä. Pikaisen palaverin jälkeen päätettiin torpata kolmas yö Joensuussa ja että Volvo suuntaisi seuraavaks kohti Pohjois-Savoa ja Kuopiota.
    Matkalla pysähyttiin Outokummun vanhalla kaivoksella katsastamassa museo ja kaivostornin näköalat. Tää oli kans siisti mesta. Tapsa otti täältä vielä mieleenpainuvat hillbombit. Matka jatkui.
    Juankoski. Pakolliset selfiet Juicen kanssa ja paikalliselle Hevoshaan grillille syömään. Lämmin suositus tälle mestalle, Kuisma söi täällä niin ison annoksen ettei matskujen ottamisesta tullut loppuillasta mitään. Mainittava miinus tässä paikassa oli se että safkan kanssa ostettuja isoja Santtuja ei saanut nauttia paikanpäällä. Tämän jälkeen meinattiin käyä vielä ihmettelemässä Nilsiän öljysheikin tiluksia mutta kello läheni uhkaavasti yheksää. Kaasu pohjassa kohti Kuopiota ja kyykkyreenit lähimmässä valtion alkoholimarketissa tourin vikan illan kunniaks.
    Telttapaikka kartotettiin Unholanniemestä keskustan kupeesta. Tää oli hyvä spotti ja sijaintiin nähden saatiin olla täällä ihan rauhassa. Tässä vaiheessa kesää illat alko olemaan jo sen verran pimeitä mikä vaikeutti matskujen ottamista. Skedettiin ehkä yhtä kurbia mistä tuli muutama matsku, muuten keskityttiin rommin juontiin. Hene kuseksi nurkkiin ja sai päälleen melkein kymmenen litraa vettä, nopeat refleksit onneks pelasti kastumiselta. Loppuillasta Tapsa yllytettiin vielä tekemään matkahuollon ditsi taildropilla ja Emil munalingotti suoraan sepelille yrittäessä vähän erkoisempaa ajelua. Leirissä kaikille maistuva ja kannattavaks tourisafkaks todettu kirjolohi tulille. Rommia juotiin auringonnousuun asti ja Tapsa solmuili vielä koivun kanssa esitellessään thainyrkkeily taitojaan.

Toimivaks todettu tourisafka

Kaivostornin maisemat

Rillillä

Postikortti Juankoskelta

Unholanniemi

Herättiin iltapäivällä siihen, kun Emil kömpi ulos oksennuksen hajuisesta teltasta ja alkoi pakkailla kamojaan. Kaveri päätti lähtä maitojunalla takas stadiin, edellisen illan munalingot tais olla tässä tapauksessa se kuuluisa viimeinen niitti. Torilla safkat ja aamukaljat, Hanna Partasen lihapiirakat naamaan ja kohti Jyväskylää. Ajonakki napsahti Tapsalle kun Hene halus ottaa olutta synttäriensä kunniaks. Matkalla ajateltiin pysähtyä vielä legendaarisella Tiinan tuvalla mutta valitettavasti Tiina oli jo nukkumassa. Tää oli omasta mielestä ehottomasti tän kesän paras reissu. Paljon uusia mestoja, missä kukaan meistä ei ollu ennen käyny ja kesän parhaimmat telttapaikat. Itä-Suomen esteettiset maisemat ja mutkittelevat seututiet painui mieleen. Sievoinen määrä mukaan tarttunutta kuvamateriaalia lämmittää myös mieltä, vaikka tää ei itelle mikään ykkösprioriteetti oo ollu näillä reissuilla. Kyllä matkailu avartaa.

Aamupala Kuopion torilla

Lihapiirakoita hakemassa



Rauma - Pori

Pari välipäivää vietetty kotikentällä "palautumisen" merkeissä jonka jälkeen päätettiin lähtä vielä kolme yötä kestävälle tourille kohti Satakuntaa, josko sillä ois jotain annettavaa meille. Lähettiin liikkeelle vajaalla miehityksellä; autoon hyppäs meikän lisäks Hene, Joona ja Tapsa. Tässä vaiheessa kesää touribudjetit oli paukkunu jo moneen otteeseen joten tämä olikin melko pienen budjetin touri, mikä näkyi selvästi omalla kohalla ainaki safkoissa ja nautittujen alkoholiannosten määrissä.

Raumalle saavuttaessa kartotettiin ekaks tuttuun tapaan telttaspotti. Päätettiin et yövytään Otanlahdella uimarannan läheisyydessä männikössä, tää oli kesän paskin mesta yöpyä. Spotteja ei löydetty kovin montaa, tänne ei kyl tarvi lähtä uuestaan. Mieleen jäi Joonan feikki flippi puiseen alamäkeen ja fs shove teatterin spotilla missä Henekin otti matskun. Matkalla leiriin löysin vielä puolustusvoimien tourityynyn mikä mahdollisti paremmat yöunet paikoin kovalla kallioperällä. Pekonisienet tulille, muutamat oluet ja unille.

Joona spotilla

Pekonisienet

Tän kesän paskin telttaspotti

Aamulla teltat kasaan ja fiilistelemään vanhaa-Raumaa aamukahvien ja -olusien merkeissä. Tää oli kyl tutustumisen arvoinen paikka. Pian tämän jälkeen lähettiin ajelemaan kohti Harjavaltaa. Tapsa otti parit matskut ditsispottiin samalla kun kerrostalotukari, "kuula" yritti epätoivoisesti saada meiät poistumaan alueelta. Käytiin katsastamassa legendaarinen voimalaitos ja todettiin harmiksemme että spotti oli täynnä lasinsirpaleita ja muuta roskaa tehden skeittaamisesta haastavaa. Tapsa ajeli uittokourun ja myöhemmin täältäkin tuli häädöt; vartija totes että jos pato avataan niin se on henk pois! Löyettiin lähettyviltä vielä hyvä ranta ja päästiin pulahtamaan Kokemäenjoessa. Matka jatku kohti Poria.
    Porista painui mieleen voimakas virtsan haju ympäri kaupunkia. Yövyttiin Kirjurinluodolla luontopolun varrella, täällä oli myös grillipaikka josta lisäpisteitä. Täältäkään ei montaa spottia löyetty. Skedettiin lokaalia kurbiplazaa mistä Hene otti yhen matskun jonka jälkeen nautittiin Hoegaardenit laivaravintolassa. Marketista punalaputetut budjettipihvit matkaan, Tapsa otti vielä parkkihalli hillbombit mitä paikalliset laitapuolen kulkijatki jäi höllittelemään ja suunta kohti leiriä.
    Seuraavana aamuna päätettiin muuttaa suunnitelmaa ja todettiin ettei oo kannattavaa viettää Porissa tourin vikaa yötä. Kamat kasaan jonka jälkeen käytiin vielä Karhuhallin kaarispotilla mikä osoittautui pettymykseks ja ettimässä paljon puhuttua pimppilinnan hänkkää. Tästä auto liikku kohti maaseutua.

Aamu Kirjurinluodolla

Porin kurbiplaza ja terassi

Vanha-Rauma

Pysähyttiin Noormarkussa ihmettelemäs Villa Maireaa, harmiksemme Tapsa ei päässy ajelemaan puulia mut tää oli muuten kyl nätti mesta. Isonevalla pikku kävelylenkki luonnon äärellä, suonsilmää ei valitettavasti löyetty. Pomarkussa Tapsa otti mieleenpainuvan fiftarin munalingosta bänkkiin. Tältä spotilta en oo aiemmin matskuja nähny. Kankaanpäästä löyettiin helvetin hyvä ditsikurbispotti teollisuusalueelta, täältä tuli monta matskua, välissä käytiin kaljakaupassa ja Tapsa halus tulla ottamaan tähän vielä yhen aika teknisen kurbiliikkeen. Ainut miinus tällä spotilla oli kuvaajaa kiusaavat itikat. Kartotettiin Parkanon metsämuseolta tourin paras yöspotti grillipaikalla, laiturilla ja huussilla. Puitteet oli täällä kunnossa. Olut maistu tuottoisan päivän kunniaks ja pojat duunas vielä muikut notskilla.

Budjettireissu

Isoneva

Villa Mairea

Harjavallan voimalaitos

Aamun valjetessa Tapsa oli tuttuun tapaan ekana hereillä ja pummaamassa kahvia ja kyrsää paikalliselta turistioppaalta. Aamu-uinnin jälkeen teltat kasaan ja kohti Parkanon auto-grilliä. Pullomassit vaihtu hamppariin, ei jatkoon. Pysähys pahamaineisella Virtojen kaltevalla jonka Tapsa ajeli ja Haapamäen junien hautausmaalla. Tästä väsyneet tourilaiset palas takas kotikentälle.

Metsämuseo

Virtojen kalteva

Haapamäki

     
       

Helride

Vuoden vika reissu etelään. Messiin lähti mun lisäks Joona, Munis, Hene, Veikko, Tapsa ja Teemu. Yövyttiin tutulla Sompasaunan parkkipaikan asfaltilla kahen auton välissä teltoissa. Veikolla oli jalka paketissa joten otettiin sille tsygä messiin helpottamaan liikkumista. Ekana iltana skedettiin wammaa jonka jälkeen Teemu yritti laskee Henen laudalla Amos Rexin aukion kukkulan päältä, lopputuloksena pää asfalttiin ja lanssi paikalle. Samana iltana kaveri hukkas myös lompakkonsa missä oli koko reissun budjetti. Seuraavana aamuna sossuun pummaamaan massia ja 70 euroohan sieltä lopulta irtos. Pääpäivä koitti eli valtion alkoholimarketin kautta ihmettelemään helride meininkejä. Oli perkeleen kova meno! Illalla Tapsa otti matskut Kalliosta ja Veikko pannutti pyörällä tietysti just sen paketissa olevan jalan päälle. Ei päästy kutoselle inee fiilistelee enskari meininkejä joten pojat lähti nukkumaan ja meikä kävi vielä Tapsan ja porukkaan liittyneen Emilin kaa parissa hämärässä kuppilassa ottaa bissee. Aamuyöstä leiriin saavuttaessani totesin, että telttaan ei mahu kolmatta äiää nukkumaan. Auton avaimetkin oli taas tuttuun tapaan Henellä enkä kehannu herättää sammunutta frendii siinä toivossa että oisin päässy Volvoon nukkumaan. Alepasta aamupalaa ja parin tunnin unille Mustikkamaan kallioille. Iltapäivästä hyppäsin väsyneenä Joonan ja Muniksen kyytiin ja suunta takas Jyväskylään kun muut jäi vielä kattomaan Suvilahden mestaruuskisoja. On nää rankkoja reissuja.

Wallride

Veikko ja leikattu konjakki

Teemu perjantaiaamuna



   

LAITETAANKO PIIKKIIN?


    
    
                   

                             




Kommentit